Hans Jørgen Lorentzen fra NRGI Byggerådgivning A/S blev valgt som ny formand for BFBE’s bestyrelse på generalforsamlingen den 10. april 2024. Han overtager formandsposten fra Brian Slot, Botjek A/S, der forlader både bestyrelsen og branchen.

I de kommende to år bliver det således Hans Jørgen Lorentzen fra NRGI Byggerådgivning A/S, der kommer til at lede BFBE’s arbejde for at sikre troværdighed, høj kvalitet og fornuftige markedsvilkår for Energimærknings- og Huseftersynsordningen.

BFBE kommer i forlængelse af strategiplanen 2024-2026 til at have fuldt fokus på energimærkets rolle i forbindelse med den danske implementering af Det Europæiske Bygningsdirektiv (EPBD) og Energieffektiviseringsdirektivet (EED). Opgaven bliver at skabe et moderne og mere dynamisk energimærke i tråd med tidens behov og krav i forhold til digitalisering og klimaudfordringer.

Hans Jørgen Lorentzen er administrerende direktør i NRGI Byggerådgivning A/S og har været medlem af BFBE’s bestyrelse siden 2014. Han var også foreningens formand fra 2020 til 2022.

Han afløser Brian Slot fra Botjek A/S, som samtidig forlader BFBE’s bestyrelse, da han pr. 1. juni 2024 indtræder i ledelsen hos teknologi- og elteknikvirksomheden Jansson El A/S og dermed helt forlader branchen.

Botjek A/S’ bestyrelsespost overtages af Thomas B. Nedergaard, der erstatter Brian Slot som administrerende direktør i Botjek A/S.

På generalforsamlingen takkede også Børge Zinck-Madsen fra IGS Rådgivende Ingeniører ApS af som medlem af BFBE’s bestyrelse.

Både bestyrelse og sekretariat takker de to afgående bestyrelsesmedlemmer for deres mangeårige indsats og et fantastisk godt samarbejde.

Se medlemmerne af BFBE’s bestyrelse her.